În ultimii ani s-a înregistrat o creștere a oportunităților antreprenoriale pentru femeile care doresc să conducă și să reușească în propriile afaceri la nivel global.
Potrivit raportului „Starea afacerilor conduse și deținute de femei din 2019” realizat de cei de la American Express, numărul afacerilor deținute de femei a crescut cu 21% între 2014 și 2019, comparativ cu creșterea de 9% a afacerilor în general.
Deși acest lucru nu sugerează neapărat condiții de concurență echitabile, el arată faptul că, în lumea antreprenoriatului, există mai mult spațiu ca niciodată pentru femei care acoperă toate mediile profesionale și toate nivelurile educaționale.
Femeile care speră să aibă succes în afaceri își pot ajuta șansele prin înțelegerea celor patru tipuri diferite de antreprenoriat.
Un antreprenor este definit ca orice persoană care fondează sau organizează o afacere, apoi continuă să fie un participant activ la funcționarea acelei afaceri.
Cu alte cuvinte, un antreprenor este o persoană care lansează și continuă să își conducă propria companie. Investopedia observă că antreprenorii își finanțează în mod obișnuit întreprinderile prin împrumuturi de la investitori, propriile economii sau bani de la familiile lor. Acest lucru evidențiază importanța existenței unui plan financiar solid, precum și o înțelegere aprofundată a riscurilor inerente întreprinderii.
Deși nu există o modalitate „corectă” de a deveni antreprenor, traiectoria generală a carierei arată de obicei așa:
Antreprenorul dezvoltă o idee pentru o afacere unică sau la cerere.
Antreprenorul învață și câștigă experiență într-o serie de roluri de afaceri, inclusiv finanțe și contabilitate, management și marketing.
Antreprenorul realizează un plan de afaceri și stabilește o sursă (sau surse) de finanțare.
Antreprenorul recrutează persoane cu talent și cu abilitățile necesare dezvoltării, testării, implementării, sprijinirii și întreținerii produselor companiei.
Apoi elaborează strategii pentru lansarea produsului sau serviciului și pentru atragerea și păstrarea clienților.
Odată ce compania este înființată, antreprenorul va căuta modalități de creștere a veniturilor prin extinderea în noi domenii și linii de produse.
Pe măsură ce compania se maturizează firma, rolul fondatorului va include probabil atât planificarea strategică pe termen lung, cât și managementul tactic pe termen scurt și deciziile financiare.
Învățați mai multe despre antreprenoriat:
și