Business Trainer I Coach I Consultant & Creator of the ACE©️ Business Growth Method

Comunicare eficientă

Comunicarea eficientă este un schimb de idei între două sau mai multe persoane, în care toate părțile se simt înțelese, respectate, acceptate și libere să-și împărtășească propriile idei.

Ca și trăsătură este abilitatea de a crea și menține relații armonioase.

Comunicarea reprezintă și tehnica prin care un receptor / emițător transmite mesaje printr-un cod. (= omul prin cutia vocală și urechi folosește sunete/cuvintele pentru a comunica)

Comunicarea eficientă este cea care se bazează pe ascultarea ACTIVĂ: atentă, empatică, necritică, eliberată de propriile judecăți și opinii, care surprinde nevoile celuilalt, așteptările lui de la tine, ca partener de dialog.

Cel care comunică cel mai eficient este un ascultător excepțional, este cel care transmite un mesaj autentic conform cu ceea ce gândește și îl transmite pe limbajul celui căruia i se adresează, fiind preocupat de modul în care este înțeles de către interlocutor, cerând feedback permanent, în urma căruia își ajustează mesajul pentru a transmite corect informațiile.

Comunicarea este rezultatul unei relații, indiferent, cât de scurtă sau lungă durată este. Orice formă de relație se construiește de la un prim contact, de la o pri­mă impresie (aspectul exterior, prezentarea), cuvintele alese fiind decisive în acest sens.

În concluzie un lucru e sigur: nu contează unde te situezi în relațiile tale astăzi, aplicând cheia spre o comunicare eficientă – ascultarea activă / eficientă – îți vei îmbunătăți substanțial relațiile cu cei mai mulți oameni din jurul tău.

Atât în relațiile personale (relația de cuplu, relația cu copii, relația cu familia și prietenii) cât și relațiile de muncă (angajați, clienți, colaboratori și angajatori / superiori) o comunicare eficientă duce la relații mai bune, fără tensiuni și divergențe și la afaceri mai prospere.

Vă recomand Comunicare eficientă și cursul monasi de limbajul trupului (body language) Bazele limbajulului trupului  care completează aptitudinile de comunicare și atâta vreme cât mesajul verbal este congruent cu cel non-verbal imaginea și percepția celorlați va fi de încredere imediată.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Get your free Ask Me Anything call today:

X