Business Trainer I Coach I Consultant & Creator of the ACE©️ Business Growth Method
Sfaturi pentru viitorul nostru financiar
Sfaturi pentru viitorul nostru financiar

Sfaturi pentru viitorul nostru financiar

Iată câțiva pași care vă pot proteja viitorul financiar. Sfaturile sunt destinate pieței americane, dar se pot dovedi de folos și pentru restul lumii.

În perioada aceasta nu prea mai ai pe ce sa cheltui banii: fără vacanțe, ieșiri, haine, mașini, fitze, ci doar basic necessities și ideal ceva educație.

Dacă nu v-au scăzut substanțial veniturile, poate acum poți începe să economisești mai substanțial.

Dacă v-ați pierdut veniturile folosiți fondul de urgență.

Dacă nu aveți un fond de urgență apelați la măsurile de protecție ale statului, la familie și prieteni.

Cel mai important: folosiți-vă creativitatea pentru vă pregăti pentru când societatea își va reveni prin dezvoltare personală, citit de cărți din domeniile interesante și potrivite.

Plătiți-vă datoriile
Pare a fi imposibil de realizat, dar este recomandat să vă concentrați pe o abordare punctuală. Începeți prin a închide cardurile de credit cele mai mici. În acest fel, veti avea cel puțin un sentiment de ușurare. Ulterior, luați aceeași măsura cu cardul care are cea mai mare dobândă, după care vine rândul creditelor de consum cu dobânzi variabile. Orice ban suplimentar nu trebuie cheltuit, ci folosit pentru reducerea datoriilor.

Cât mai multe lichidități
Ca întotdeauna când lucrurile o iau razna pe piețele financiare, banul lichid este rege. Banii lichizi vă pot proteja, în caz de nevoie, de o eventuală vânzare a bunurilor pe care le dețineți la prețuri de dumping. De asemenea, banii lichizi vă pot permite să investiți în momentul în care se întrevede ieșirea din criză – moment care poate să apară mai curând decât vă așteptați

Verificați-vă rata la cardul de credit
În ultimii ani a devenit tot mai ușor pentru emitenții de carduri să majoreze dobânzile, în cazul în care uitați de o singură datorie. Dacă se întâmplă așa ceva sunați și cereți să reveniți la dobânda inițială. Nu funcționează tot timpul dar emitenții nu vor să piardă clienți, mai ales daca aveți un istoric pozitiv. Dacă ați ratat o singură rambursare nu ar trebui să aveți probleme.

Refinanțați-vă ipotecile
Dobânzile pe termen lung au crescut în ultimele luni, astfel încât ratele devin tot mai mari. Dacă aveți un credit cu rate variabile care pot creste semnificativ într-un an sau doi este de preferat un credit pe 30 de ani cu rate fixe, chiar daca veti plăti o rată mai mare decât cea actuală variabilă.

Nu intrați în panică
Sfârșitul lumii vine o singură dată, dar nu pare ca acesta este momentul. Asta înseamnă ca acțiunile, proprietățile și afacerile vor reveni la valoarea actuală, la un moment dat. A vinde în acest moment, poate fi o decizie mai proastă chiar decât cea de a achiziționa acțiuni bancare, cum s-a întâmplat, în urmă cu câțiva ani.

Limitează-te la gradul de risc în care poți trăi confortabil, admițând că acțiunile pot cădea cu 10% adeseori, cu 20% destul de des și cu peste 30% în unele cazuri. Dar, pe termen lung, acțiunile au crescut întotdeauna. Doctrina conservatoare – 60% acțiuni, 30% obligațiuni si 10% cash se poate dovedi utilă în aceste vremuri. Pentru a evita greșeli majore, rebalansați-vă portofoliul la fiecare șase luni – vânzând ce a crescut și cumpărând ce a scăzut.

Reduceți cheltuielile
Eliminarea cheltuielilor reprezintă cea mai bună cale pentru acumularea de cât mai mulți bani lichizi și sunt foarte multe cheltuieli care pot fi reduse: cumpărături online de haine sau încălțăminte, mesele livrate, cumpărături care nu sunt necesare, etc. Evitați să folosiți cardul la ATM-urile altor bănci. Renunțatul la fumat este extrem de indicat. Aceste reduceri vă pot asigura un surplus de venituri în plus pe lună.

Verificați acuratețea celor mai recente declarații bancare
În ultima vreme s-au înmulțit fuziunile și achizițiile în sectorul serviciilor financiare, pe măsura ce instituțiile slăbite sunt preluate de cele puternice. Luând în considerare schimbările drastice din ultima lună este posibil – deși puțin probabil – ca declarația bancară să conțină erori. Dacă nu o corectați prompt, iar instituția cu care lucrați este preluata de o alta, vă va fi foarte greu, în cel mai bun caz, să vă recuperați rapid banii.

Protejați-vă viitorul financiar
Dacă, dintr-un motiv anume, vă treziți cu o cantitate suplimentara de bani când toată lumea aleargă după lichidități, profitați de acest lucru și împrumutați un prieten, un membru al familiei sau chiar o persoană străină. Băncile devin zgârcite, ceea ce creează oportunități.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Get your free Ask Me Anything call today:

X